Haluatko jakaa ajatuksiasi Hetken blogissa? Tutustu blogin julkaisufilosofiaan ja kirjoitusohjeisiin.
Kirjoituksesi voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen info(at)hetki.org

Kiitos!

Julkaisufilosofia

Hetki ry julkaisee blogia, jonka kirjoitukset rikastuttavat ajattelua, laajentavat maailmaa, tuovat esiin yhteyksiä ja lisäävät merkityksellistä elämää. Punaisena lankana kirjoitusten välillä on resonointi Hetki ry:n toiminta-ajatuksen kanssa: “Hetken lähtökohtana on ekologisesti ja laajemmin eettisesti kestämättömän elämäntavan sekä kiireen ja tuottavuusvaatimusten leimaaman yhteiskuntamallin kyseenalaistaminen…
Täten julkaistavilta kirjoituksilta edellytetään toiminta-ajatukseen liittyvää, siitä ammentavaa, sen innoittamaa tai sitä haastavaa sisältöä. Tutustu siis Hetken toiminta-ajatukseen ennen kirjoituksesi lähettämistä.

Kirjoitusohjeet

 1. Kirjoitus on Hetken blogin julkaisufilosofian mukainen.
 2. Kirjoita napakasti, sillä kyseessä on blogi.
 3. Merkkimäärän ehdoton maksimi on 4000 merkkiä sisältäen välilyönnit. Maksimia ei kuitenkaan kannata tavoitella, vaan yleensä pienemmällä merkkimäärällä saavutetaan kiinnostavampi ja luettavampi lopputulos.
 4. Myös some-kelpoisuutta ajatellen otsikon tulee olla lyhyt ja napakka, enintään 60 merkkiä.
  Kirjoita selkeästi, mutta rennolla ja persoonallisella otteella.
 5. Kirjoita teksti vain yhdestä asiasta kerrallaan. Vältä rönsyilyä ja keskity aiheen kannalta oleelliseen.
 6. Älä kirjoita kuten uutista, vaan ota kantaa, vastaa johonkin ongelmaan tai luo vahvasti jotain uutta. Vältä siis ylitieteellistä tai ylisivistävää tyyliä.
 7. Teksti saa olla minä-muodossa, esseemäinen tai enemmän asiapainotteinen; valinta on kirjoittajalla.
 8. Kirjoitus sisältää mielellään linkkejä blogin ulkopuolelle, mahdollisesti myös muihin Hetken blogeihin.
 9. Liitä mukaan aiheeseen liittyvä kuva tai kuvia copyright -tietojen kera. Kuva(t) voidaan vaihtoehtoisesti valita myös Hetken kuvapankista tai avoimista kuvapankeista kuten: https://unsplash.com ja https://pixabay.com. Tekstin yläpuolella oleva blogikuva on kokoa 1024 x 350 pixeliä.
 10. Listaa 3-5 tekstiin vahvasti liittyvää asiasanaa. Nämä auttavat hakukoneita löytämään kirjoituksen.
 11. Mikäli et ole Hetki ry:n jäsen tai esittelyäsi ei ole Hetken sivuilla, liitä mukaan lyhyt esittely sekä kasvokuva itsestäsi.

Hetken blogia editoivat Tuula Helne ja Marika Makkonen. Editorit käyvät tarjotut tekstit läpi ennen julkaisua. Julkaisupäätöstä ja muutosehdotuksia tehdessään editorit kiinnittävät huomiota tekstin blogimaisuuteen, sopivuuteen Hetken blogiin sekä kirjoitusasuun.

Hetken blogikirjoitukset julkaistaan aina yksityishenkilön nimissä.